Rykmenttiin värväytyminen

Kuninkaallisella armollisella käskyllä on määrätty että talolliset muodostavat useamman talon kesken ruotuja jotka kukin varustavat kuninkaan armeijan käyttöön yhden ruotusotilaan. Ruotusotilas on velvollinen osallistumaan kuninkaan määräämiin sotaharjoituksiin vähintään kerran vuodessa, sekä lähtemään välittömästi sotaan kuninkaan soveliaaksi katsomalla hetkellä.

Kustannukset sotilaan varustamisesta ja ylläpidosta kuuluvat ruodulle. Ruodun on varustettava sotilas asianmukaisesti kuninkaan määräysten mukaisella uniformulla, musketilla sekä miekalla. Köyhemmät ruodut voivat tähän anoa Kuninkaalta erivapautta. Pula-aikana Kuningas ottaa mitä saa ja heikompikin varustus riittää. Ruotusotilas on kaikissa tilanteissa kuitenkin ehdottomasti varustettava vähintään polvihousuilla, pellavapaidalla ja tuohivirsuilla.

Sodan aikana ja rauhanajan sotaharjoitusten aikana ruotusotilaan on ilmoittauduttava rykmentissään, jonne saavuttuaan hyväksytyn varuste- ja kuntotarkastuksen sekä sotilasrullaan kirjaamisen jälkeen hänelle maksetaan rykmentin värväysraha, eli kaksi Narvan taaleria. Rykmentti huolehtii sotilaan ruokailusta ja majoituksesta, eli teltat ja oljet järjestetään rykmentin puolesta ja soppaa tarjotaan kun sitä on saatavilla.

Lue myös: Näin liityt KaroliineihinHWW:n varusteoppaat ja Toiminta musketöörinä

Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella.